Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ, Η ΤΡΟΪΚΑ , ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ...

του Πέτρου Ζιτσιώτη (*)
Προφανώς οι πρόσφατες γεωπολιτικές αναταράξεις στη νότια (αφρικανική) Μεσόγειο, συνδυασμένες με τις επίσης πρόσφατες οικονομικές αναταράξεις στη βόρεια (ευρωπαϊκή) Μεσόγειο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ.
Η ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. κύρια από τους ρωσικούς
υδρογονάνθρακες (αέριο και πετρέλαιο) και δευτερευόντως από τα μειούμενα αραβικά πετρέλαια ΚΑΠΟΙΟΙ αποφάσισαν να σταματήσει. Τα τρυπάνια στην Ανατολική Μεσόγειο επαλήθευσαν αυτά που από δεκαετίες ήξεραν. Το κομπρεμί (**) Ισραηλινών, Αιγύπτου και Κύπρου με την οριοθέτηση της ΑΟΖ τους όμορφα και ήμερα είναι δηλωτικό. Που πήγε η Αραβική συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους? Αν το κράτος τους αναγνωρίζονταν, τότε η Λωρίδα της Γάζας θα είχε δική της ΑΟΖ.! Και τα σχέδιά τους θα τινάζονταν στον αέρα. Και μετά έριξαν τη φάπα στο Μουμπάρακ. Που πήγε η Ρωσική συμπαράσταση στους Κυπρίους? Όπως εύστοχα σχολίαζε Ρωσικό ένυπο για τους Κύπριους «…με τους Ρώσους τρώνε και πίνουν και στους Αμερικανοισραηλινούς πάνε και το δίνουν!!! Αργά μας θυμήθηκαν…»

Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Η Ε.Ε. και οι Αμερικάνοι θέλουν την Ευρωπαϊκή απεξάρτηση από...
τους Ρώσικους υδρογονάνθρακες. Απόδειξη τρανή η «ναρκοθέτηση» του αγωγού Μπουργάς - Αλεξανδρούπολης – Θεσπρωτίας που θα έφερνε το Ρώσικο Αέριο. Το σχέδιό τους είναι στην τελική του φάση. Οι εξελίξεις έρχονται…»

ΟΙ …ΠΥΩΔΕΙΣ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ
Είναι ιστορικά και καθημερινά επαληθευμένο ότι κάθε καθεστώς, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε μια κατάσταση δραματικής αποσυνθετικής κατάρρευσης, ΤΡΥΠΑΕΙ κάποιες από τις πυώδεις φουσκάλες του για αποπροσανατολισμό για να επικαλύψει τα ΟΥΣΙΩΔΗ της σήψης και βαρβαρότητάς του. 
Αυτή η «μέθοδος» της σουπιάς που χύνει το μελάνι της, έχει αναχθεί σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ από τα προπαγανδιστικά εργαλεία (ΜΜΕ) και κυρίως από τους πολυπλόκαμους παρακρατικούς μηχανισμούς του καθεστώτος. Τα παραισθησιογόνα αποπροσανατολισμού καθώς και τα «δολώματα» των πιο δόλιων, καλοστημένων και απίθανων προβοκατσιών, σήμερα, βρίσκονται στην ημερησία διάταξη.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ …«ΝΤΑΗΔΩΝ»
Ένα νέο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern δείχνει ότι ο πόλεμος ανάμεσα στους Έλληνες και τους πλανητικούς «νταήδες» οξύνεται και βαθαίνει… 
Το Stern τώρα …ανακάλυψε ότι «Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων»!!! Μας λένε δηλαδή ότι «Μια χούφτα πανίσχυρα τζάκια διοικούν τη χώρα»!!!
Γίνεται φανερό ότι οι «Έλληνες ολιγάρχες» αποτελούν πλέον «βαρίδια» για τις κατοχικές δυνάμεις. Αποτελούν τη «σκουριά» της πλανητικής μοχθηρίας, συνακόλουθα και το πλυντήριο για να ξεπλυθούν οι ίδιες και να εμφανιστούν σαν «καθαρτήριες» δυνάμεις. Το γνωστό πλέον παραμυθάκι της «Κάθαρσης» που τόσο μονότονα έχει παιχτεί στην εγχώρια ελληνική αγορά επί δεκαετίες, ΤΩΡΑ αρχίζει να παίζεται σε διεθνές επίπεδο με «Λίστες Λαγκάρντ».
Ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός πόλεμος έχει φτάσει στην κορύφωσή του. Για τους Αμερικανούς ήρθε η ώρα να αλλάξει η αποικία-ΕΛΛΑΣ χέρια: Να περάσει στα δικά τους χέρια…

ΠΡΟΦΑΝΩΣ…
Προφανώς οι πρόσφατες γεωπολιτικές αναταράξεις στη νότια (αφρικανική) Μεσόγειο, συνδυασμένες με τις επίσης πρόσφατες οικονομικές αναταράξεις στη βόρεια (ευρωπαϊκή) Μεσόγειο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ.
Η ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. κύρια από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες (αέριο και πετρέλαιο) και δευτερευόντως από τα μειούμενα αραβικά πετρέλαια αποφάσισαν να σταματήσει.
Τα τρυπάνια στην Ανατολική Μεσόγειο επαλήθευσαν αυτά που από δεκαετίες ήξεραν. Το κομπρεμί (**) Ισραηλινών, Αιγύπτου και Κύπρου με την οριοθέτηση της ΑΟΖ τους όμορφα και ήμερα είναι δηλωτικό.
Που πήγε η Αραβική συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους? Αν το κράτος τους αναγνωρίζονταν η Λωρίδα της Γάζας θα είχε δική της ΑΟΖ.! Και τα σχέδιά τους θα τινάζονταν στον αέρα. Και μετά έριξαν τη φάπα στο Μουμπάρακ.
Η Ε.Ε. και οι Αμερικάνοι θέλουν την Ευρωπαϊκή απεξάρτηση από τους Ρώσικους υδρογονάνθρακες. Απόδειξη τρανή η «ναρκοθέτηση» του αγωγού Μπουργάς - Αλεξανδρούπολης – Θεσπρωτίας που θα έφερνε το Ρώσικο Αέριο.


Το σχέδιό τους είναι στην τελική του φάση. Οι εξελίξεις έρχονται…



(*) Ο Πέτρος Ζιτσιώτης είναι φίλος στο facebook και εκφράζει μόνο τις προσωπικές του απόψεις
(**)κομπρεμί : Κομπρεμί είναι όρος κυρίως της πολιτικής και παραπολιτικής αργκό, που χρησιμοποιείται όμως και ευρύτερα, για να γίνει αναφορά σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, συνδιαλλαγές και συμφωνίες ή αλλιώς θεσμικές και παραθεσμικές αλλαξοκωλιές. 
Οι συνασπισμοί αυτοί γίνονται ακριβώς κάτω από το τραπέζι, στη ζούλα, γιατί η ανοιχτή παραδοχή της συνεργασίας ή και του στόχου της συνεργασίας θα έβλαπτε την εικόνα των δυνάμεων που κάνουν το κομπρεμί στα μάτια του ευρύτερου, πολιτικού ή άλλου κοινού, οπαδών ή όχι των δυνάμεων που κάνουν το κομπρεμί - ή επειδή απλά απαγορεύονται, λ.χ. επειδή πλήττουν τον ανταγωνισμό, περίπτωση καρτέλ. Φυσικά το κομπρεμί γίνεται εις βάρος άλλων δυνάμεων, και γενικά της διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου