Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ από το κυβερνών κόμμα.....

"Οι μεν ανακοινώσεις της Ν.Δ. είναι για γέλια, η δε πολιτική της για κλάματα": Με το λιτό αυτό τρόπο επέλεξε να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που είναι αφιερωμένη στις απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σήμερα το κυβερνών κόμμα επέλεξε να κάνει...

αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ "παίζοντας" με τις απόψεις στο εσωτερικό του, την ώρα βέβαια που από την πολιτική της κυβέρνησής του, η κοινωνία βυθίζεται στην εξαθλίωση (βλ. τρίτη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. η Ελλάδα). Την ώρα, επίσης, που οι βουλευτές της Ν.Δ., χέρι χέρι με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πασχίζουν να ξελασπώσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, και να τον απεμπλέξουν από την υπόθεση Λαγκάρντ...
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση στηρίζεται στην αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στην Ευρωζώνη
Συγκεκριμένα λοιπόν, πριν από λίγες ώρες,  το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εξέδωσε ανακοίνωση για τις πολιτικές εξελίξεις κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την απόφαση του Eurogroup για να δικαιολογήσει τις νέες της υπαναχωρήσεις απέναντι στην τρόικα". "Προσπαθεί να στηριχτεί πάνω στο κούρεμα των καταθέσεων και στην αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος συνολικά στην Ευρωζώνη, έτσι ώστε να πείσει ότι η πολιτική της είναι μονόδρομος και ότι η παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ και οι απολύσεις αποτελούν εθνική σωτηρία" συνεχίζει στην ανακοίνωση, θέτοντας τα ερωτήματα: "Ποιον ακριβώς προσπαθεί να πείσει όταν ισχυρίζεται ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες και ότι είναι προς το συμφέρον τους η στάση της κυβέρνησης; Πώς συμβιβάζεται η ακραιφνής στήριξη της κυβέρνησης στην πιο ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού με την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας;"
Παρότι επ' αυτών δεν βρήκε λέξη να πει -τόσες μέρες άλλωστε παρά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο εξαφανισμένα είναι τα στελέχη της-, η Ν.Δ. ασχολήθηκε εξαντλητικά με κείμενα και άρθρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι γνωστό και δημόσιο από καιρό ότι εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για την Ευρώπη. Η ανακοίνωση έχει τίτλο: "σχετικά με τη Βαβέλ δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ" και, κρατώντας για μια ακόμη φορά... υψηλό το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, συνέχισε με το σχόλιο: «παγκόσμια ημέρα θεάτρου η σημερινή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν να το γιορτάσουν". Αναφέρει δε ονομαστικά σε παρεμβάσεις του Γ. Μηλιού, του Παν. Λαφαζάνη, του Γ. Τόλιου, του Χρ. Κατσούλα και στην απάντηση των 19 στον Γ. Μηλιό. Και σημειώνει: "Η Βαβέλ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το τι θα ζούσαν οι Έλληνες, αν εφαρμοζόταν το "πρόγραμμά" τους, έστω και για μία ώρα".
Προφανώς η Ν.Δ. αισθάνεται ικανοποιημένη από όσα ζούνε οι Έλληνες τώρα που εφαρμόζεται το δικό της πρόγραμμα, το Μνημόνιο.
Για χάλκευση κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ
"Η απεγνωσμένη προσπάθεια της γνωστής-άγνωστης ομάδας της λάσπης και της μονταζιέρας της ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα από τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία της Κύπρου, είναι ανάξια σχολιασμού. Ας ψάξουν να βρουν μιμητές των πρακτικών της Χρυσής Αυγής στα στελέχη τους, που τη θεωρούν αδερφό κόμμα" αναφέρει σε νέα του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πηγή :  avgi.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου