Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σιγά μην επέτρεπε η κυβέρνηση να πάρουν τα σπίτια των ταλαίπωρων οι τροϊκανοί!

Θυμάσαι, ρε Παντελή, που πριν από κάποια χρόνια έπαιρνες μισθό 1.200 ευρώ εσύ και περίπου άλλα τόσα η γυναίκα σου; Θυμάσαι που σε πήραν τηλέφωνο από μια τράπεζα;.......
 

Και σου είπαν "βρε χαζούλη, γιατί να μένεις στο ενοίκιο αφού με όσα δίνεις στο νοίκι, άντε και κάτι παραπάνω, θα μπορείς να έχεις το δικό σου σπίτι"; Θυμάσαι που τους είπες "ναι" και ευχαριστώ;

Στην πορεία βέβαια και για να σωθεί η πατρίδα η γυναίκα σου απολύθηκε από το σχολείο που δούλευε και εσύ παίρνεις δεν παίρνεις 800 καθαρά. Και όχι στην ώρα τους. Και όλο κάτι ψελλίζει για περικοπές το αφεντικό...
Ε, υπήρξαν και κάποιοι μήνες που έκανες την τρέλα να προτιμήσεις να μην πληρώσεις το στεγαστικό γιατί αυτά τα άτιμα τα παιδάκια σου έχουν την ανόητη συνήθεια να θέλουν φαγητό για να ζήσουν.

Και ξαφνικά άκουσες στις ειδήσεις ότι η τράπεζα θα σου πάρει πίσω το σπίτι και έχασες τη γη κάτω από τα πόδια σου. "Κοίτα γκαντεμιά να έρθουν να μου πάρουν το σπίτι τώρα λίγο πριν έρθει η ανάπτυξη" σκέφθηκες.
Τα έβαλες με αυτήν την παλιοτρόικα που όλο πάει και ζορίζει την καλή σου την κυβέρνηση. Γιατί την κυβέρνηση αυτήν την αγαπάς. Ψήφισες και ΠΑΣΟΚ την προτελευταία φορά (για να σου δώσει τα λεφτά που υπάρχουν) και Νέα Δημοκρατία την τελευταία (για να τρίξει τα δόντια στη Μέρκελ). Τώρα που είναι και οι δυο μαζί, νιώθεις διπλή χαρά για τις επιλογές σου.

Και πράγματι. Και ο Αντώνης και ο Βαγγέλης αμέσως σχίστηκαν για να σε σώσουν και να έχει η Παναγιώτα και ο Βασιλάκης σου το παιδικό δωματιάκι τους. Μα το είπαν στο Μέγκα! Να πάει να κουρευτεί ο Τόμσεν. Η ελληνική κυβέρνηση αποκλείεται να αφήσει εν μέσω κρίσης να πεταχτούν στο δρόμο τόσες χιλιάδες οικογένειες. Οι αδύναμοι θα προστατευτούν.

Το ήξερες εσύ... Ήταν δυνατόν αυτοί οι καλοί άνθρωποι να σου γυρίσουν την πλάτη τώρα; Την πιο δύσκολη στιγμή; Δεν υπήρχε περίπτωση. Μα και μόνο που συγκυβερνήτης είναι ένας άνθρωπος που ηγείται της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, δεν έπρεπε καν να ανησυχήσεις. Θα αφήσει τώρα κοτζάμ σοσιαλιστής να γίνει τέτοιο μακελειό;
Και ο Σαμαράς, δηλαδή, για να μην τον αδικήσεις, για το καλό σου πασχίζει τόσο καιρό. Σε έχει λιώσει, σου έχει ρημάξει τη ζωή, σου έχει στερήσει κάθε απόλαυση, σε έχει κάνει να θεωρείς την εβδομάδα με τα παιδιά στα Καμμένα Βούρλα άπιαστο όνειρο, μόνο και μόνο για να σε σώσει.
Άσε που κοτζάμ πρωθυπουργός - ενώ θα μπορούσε να πηγαίνει συνέχεια στο Λουτράκι και να κάθεται στα εστιατόρια (το πρωί) όποτε βρει χρόνο δίνει προσωπικά πόλεμο με την ανεργία και έτσι έχεις ελπίδα ότι μπορεί να βρει δουλειά η Τασία.
Πώς είναι δυνατόν να αφήσουν τους κακούς ξένους να σου πάρουν το σπίτι πολιτικοί όπως ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο Κεφαλογιάννης, ο Βαρβιτσιώτης, ο Βρούτσης που τους βλέπεις κάθε πρωί στου Παπαδάκη και στου Οικονομέα και τους καμαρώνεις; Έχει στελέχη η κυβέρνηση αυτή... Πάει και τελείωσε.

Και τέλος πάντων, ο εφιάλτης πέρασε. Σαμαρά παρόντος, πλειστηριασμός παυσάτω. Θα χάσουν τα σπίτια τους μόνο οι μπαγάσηδες. Αυτοί που έχουν και δεν πληρώνουν γιατί το παίζουν μάγκες και πονηροί. Πολύ σωστό, πολύ σωστό. Αυτοί καλά να πάθουν. Εσύ, όμως, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα φίλε μου! Σε προστατεύει ο Βενιζέλος εσένα.
Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι; Χαράτσι πληρώνεις; Θυμάσαι που έλεγαν πάλι στο Μέγκα ότι δε θα πληρώνουν χαράτσι οι αδύναμοι και οι κοινωνικά ευπαθείς; Πληρώνεις, ρε γαμώτο, κανονικά ε; Δε θέλω να σε αγχώσω, αδερφέ μου... Αλήθεια, δε το θέλω. Ξύπνα, όμως, Παντελή. Ξύπνα όσο προλαβαίνεις.

Όχι για εμένα. Για την Παναγιώτα και τον Βασιλάκη σου.

Στέλιος
Ποτηράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου